Rusya Vize Çeşitleri

943

Rusya Vize Çeşitleri

Rusya Aile/Akraba Ziyareti

Rusya VizesiRusya Vize Çeşitlerinde yer alan Rusya Aile / Akraba ziyareti için Rusya özel ziyaret vizesi alınması gerekmektedir. Rusya ziyareti vizesi amacı ve süresine göre faklılık göstermektedir. Rusya Aile / Akraba ziyareti bir yakın ölümü, hastalığı gibi durumların belgelenmesi şartı ile de alınabilmektedir. Rusya özel ziyaret vizesi için tek veya çift girişli olma üzere 90 günü aşmayan ziyaretler için verilmektedir. Rusya Aile / Akraba ziyareti için gerekli evraklar şöyledir:

Rusya Aile / Akraba ziyareti

  • Rusya Aile / Akraba ziyareti için vize başvurusu sırasında Rusya Federal göç şubesince davet edecek kişilerle hazırlatılmış Rusya’ya giriş yapabilmek için sunulacak yazılı beyan belgesi,
  • Rusya özel ziyaret vizesi başvurusu yapacak kişinin geçerliliği olan ve ziyaretin bitiş tarihinden itibaren de 6 ay geçerliliği devam eden ve içinde minimum iki boş sayfası bulunan pasaport,
  • Rusya Aile / Akraba ziyareti başvurusunda kullanılacak 2 adet biyometrik özellikteki 3,5×4,5 cm boyutlarında arka fonu beyaz olan renkli çekilmiş fotoğraf,
  • Rusya Aile / Akraba ziyareti için başvuru yapacak kişilerin Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Departmanı web sitesinde yer alan Rusya Aile / Akraba ziyareti başvuru anketinin elektronik ortamda doldurulup çıktısı alınarak başvuru yapan kişinin ıslak imzası ile beyan edilmelidir. Başvuru formunda beyan eden bilgiler ile vize başvurusunda beyan edilecek diğer belgelerdeki bilgilerle örtüşmesi gerekmektedir. Aksi takdirde başvuru reddedilir.

Rusya ile Türkiye arasında eski çağlardan bu yana gelişen ilişkiler ve son yıllardaki ticari ve turistik faaliyetlerin canlanması neticesinde Rusya’da hayatını idame ettirmek durumunda ve ikamet halinde olan birçok Türk vatandaşı mevcuttur. Bu vatandaşlardan birçoğunun Rusya’da ikamet etme amacı ticari faaliyetlerle ilgilidir. Rusya’da ikamet eden bu Türk vatandaşlarının, Türkiye’de yaşayan akraba ve aile bireylerinin Rusya Federasyonuna yapacakları aile & akraba ziyaretine olanak sağlayan vize türü Rusya aile / akraba ziyareti vizesidir. Rusya aile / akraba ziyareti vizesi alınırken gerekli olan belgelerin en önemlileri Rusya’da ikamet eden kişinin, Türkiye’deki yakınlarına göndermesi gereken davetiye hüviyetindeki evraklardır.

Rusya Turistik Vize

Rusya vize çeşitleri içinde kısa süreli geziler, kültürel etkinliğe katılma veya Rusya’da önemli yerlerin seyahat başvuruları için Rusya Turistik vize işlemleri uygulanmaktadır. Rusya turistik vize için tek veya çift girişli başvurular maksimum 30 gün hak tanınmaktadır. Rusya turistik vize Rusya’ya düzenlenecek seyahatleri düzenleyen yetkili firma “kişiyi karşılayacağını beyan ettiği kabul ve onay belgesi” almak koşulu ile verilebilmektedir. Rusya Turistik Vize başvurusu yapacak kişilerin hazırlaması gereken evraklar şöyledir:

  • Rusya Federasyonu tarafından yetki verilmiş olan tur operatörleri kuruluşlarının seyahat edecek kişiyle ilgili kabul edildiğini gösteren ve Rusya’da da karşılayacağının gösterildiği belgeler orijinal olarak beyan edilmelidir.
  • Rusya Turistik Vize başvurusu yapacak olan kişiye ait geçerliliği olan, vize süresi devam eden, seyahat bitiminden sonra da 6 ay geçerliliği süren, iki boş sayfası bulunan ve içinde Rusya Vizesi basılmış pasaport,
  • Rusya Turistik Vize için 2 tane 3,5×4,5 cm ölçülerinde, önden net çekilmiş, gözlük varsa koyu renkli camı olmayan ve dini inançlar dışında başı kapalı olmayan, arka fonu beyaz açık renkli biyometrik vesikalık fotoğraf,
  • Rusya Turistik Vize başvurusu yapacak kişilerin Rusya Konsolosluğu resmi web sitesi üzerinden elektronik ortamda doldurularak çıktısı alınıp ıslak imzalı olarak beyan edilmesi gerekmektedir. Rusya Turistik Vize başvurusu için beyan edilecek belgelerin hepsi vize başvuru merkezlerine teslim edilmesi gerekmektedir. Beyan edilecek tüm belgelerdeki bilgilerin birbirleriyle örtüşmesine dikkat edilmelidir.

Rusya ve Türkiye birbirlerine en çok turist gönderen ülkelerdendir. Rusya’nın özellikle kış turizm faaliyetleri yürütmek için uygun coğrafi koşullara ve gelişmiş kış turistik tesislerine sahip olması nedeniyle Türkiye’den binlerce insan her yıl Rusya Federasyonuna turistik ziyaretlerde bulunur. Vize muafiyeti kapsamına girmeyen turistik vizeler için Rusya vize işlemleri sürecine dahil olmak gerekir. Bu süreçte vizeyi alabilmek için ise gerekenler başta konaklama ve ulaşım rezervasyonları olmak üzere Rusya Konsolosluğu / Büyükelçiliği tarafından vize işlemleri için belirlenmiş diğer belgelerdir.

Rusya Ticari Vize

Rusya Ticari Vize ziyareti yapacak olan kişilerin ziyaret amacı konferans, iş görüşmesi ya da iş toplantısı gibi nedenlerle yapılıyorsa 1 yıl içinde 90 günle sınırlandırılmış çok girişli Rusya vizesi verilebilmektedir. Ancak bu süre 180 gün içinde en fazla 90 gün konaklama olarak Rusya Ticari vize hakkı verilebilmektedir. Rusya Ticari Vize için gerekli olan belgeler şöyledir:

  • Rusya Ticari Vize müracaatı yapan kişi Rusya Konsolosluğu tarafından resmi olarak yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri tarafından düzenlenen Rusya Federasyonu’na giriş davetiyesi veya Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından vize verildiğini gösteren davetiyenin beyanı,
  • Rusya Ticari Vize müracaatı yapan kişiye ait geçerlilik süresi olan ve Rusya vizesi süresi olduğunu gösteren, içinde 2 boş sayfa olan ve Rusya Ticari ziyaret bitiminde de 6 ay geçerliliği devam edecek olan pasaport,
  • Rusya Konsolosluğu resmi web sitesi üzerinden elektronik olarak doldurulacak eksiksiz ve doğru bilgilerin yer aldığı Rusya Vizesi başvuru formu ıslak imzalı olarak beyan edilmelidir. Rusya vize başvuru formu ile diğer belgeler Rusya vize başvuru merkezlerine teslim edilmelidir.
  • Rusya Federasyonu Federal Göç Şubesi ile Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı’ndan onay alınmış resmi belge, Eliza testi ve Rusya gidiş dönüş uçak biletleri,
  • Biyometrik özellikler sahip önden ve çok net çekilmiş 3,5×4,5 cm ölçüsünde arka fonu beyaz olan vesikalık fotoğraf Rusya Ticari Vize için gerekli olan evraklardır.

Türkiye – Rusya arası ticaret rakamları iki ülke içinde kritik seviyelerdedir. Bu nedenle iki ülkenin birbirlerinin topraklarında yürüttükleri ticari faaliyetler ve yatırımlar da her geçen gün artmaktadır. Rusya’da iş sözleşmesi imzalamak, fuar ve iş toplantılarına katılmak gibi amaçlara imkan sağlayan vize türü Rusya ticari vizesidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin