Polonya Vize Çeşitleri

880

Polonya Vize Çeşitleri

Polonya Aile/Akraba Ziyareti

Polonya VizesiPolonya Vize Çeşitleri içinde kısa süreli olan Schengen vize türleri içinde yer alan Polonya Aile/Akraba Ziyareti için gerekli olan evraklar:

  • Schengen yönetmeliği gereğince son on yıldan eski olmayan pasaportların seyahat bitiminden sonra da geçerliliği 3 ay devam eden, deforme olmayan ve en az boş iki sayfası bulunan pasaport,
  • Polonya Aile/Akraba Ziyareti için İngilizce, Türkçe ya da Lehçe ile büyük harflerle elektronik ortamda eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmuş Polonya vize başvuru formu,
  • Tam vukuatlı nüfus kaydıyla birlikte arkalı, önlü kimlik fotokopisi,
  • En son 6 ay içinde çekilmiş, daha önce hiçbir pasaport işlemlerinde kullanılmayan 3,5×4,5 cm ölçülerinde arka fonu beyaz olan ve kaliteli kağıtlara basılmış iki adet biyometrik fotoğraf,
  • Polonya Aile/Akraba Ziyareti vize ücretinin başvuru sırasında TL olarak ödenmiş olması (Vize reddi durumlarında ücret iadesi yapılmamaktadır.)
  • Polonya Aile/Akraba Ziyareti amacı ile davet eden kişi tarafından resmi olarak hazırlanmış resmi davetiye,
  • Polonya Aile/Akraba Ziyareti başvurusu yapacak kişinin mali durumunu gösteren resmi belgeler,
  • Polonya Aile/Akraba Ziyareti talebinde bulunan kişinin iş / mesleki durumunun belirtildiği resmi belgeler,
  • Polonya Aile/Akraba Ziyareti için başvuru yapan kişinin seyahat amacının ve ve seyahatin Polonya’ya yapılacağını ispatlayan gidiş – dönüş uçak ve otel rezervasyonu,
  • Polonya Aile/Akraba Ziyareti tarihlerini kapsayan acil tıbbi bakım, seyahat sırasında oluşabilecek herhangi bir sağlık problemlerinin karşılanması için 30 000 Euro tutarında yaptırılmış seyahat sağlık sigorta poliçesi Polonya Aile/Akraba Ziyareti için gerekli olan evraklardır.

Polonya özellikle Avrupa Birliğine girdikten sonra doğu Avrupa’nın parlayan yıldızı haline gelmiştir. Türkiye’den Polonya’ya eğitim, turistik veya çalışma amacıyla giden birçok kişi Polonya’nın bu avantajlarını fark ederek buraya yerleşmeye karar vermiştir. Ayrıca Polonya’ya herhangi bir sebeple giden Türk erkeklerinin Leh kadınlar tarafından yoğun ilgi görmesi birçok Türk – Leh evliliğinin de önünü açmıştır. Bu şekilde çeşitli sebeplerle Polonya’da yaşan Türk vatandaşlarının Türkiye’de bulunan akrabalarını veya aile bireylerini Polonya’ya davet etmeleri üzerine verilen vize Polonya Aile / Akraba ziyareti vizesidir. Bu vizeyi almak için Polonya’daki şahısın Türkiye’deki başvuru sahibine gerekli resmi evrakları önceden iletmesi gerekir.

Polonya Turistik Vize

Polonya vize türleri içinde seyahat amacına ve alınacak vize türüne göre farklılık gösterebilirken Polonya Turistik Vize için gerekli olan evraklar şöyledir:

  • Polonya Turistik Vize için gerekli özellikleri taşıyan pasaport olması oldukça önemlidir. Sahip olunan pasaportun son 10 yılı geçmeyen, eskimemiş, deforme olmayan, seyahat bitiminden sonra da 3 ay geçerliliği devam eden boş iki sayfası olan pasaport beyanı oldukça önemlidir.
  • Polonya Schengen vize başvuru formunda yer alan sorulara beyan edilecek diğer belgelerdeki bilgilerle aynı doğrultuda cevap verilmesi oldukça önemli bir noktadır.
  • Polonya Turistik Vize için biyometrik özelliklere sahip 3,5×4,5 boyutlarında arka fonu beyaz olan ve 6 ay içinde çekilmiş iki adet fotoğraf,
  • Polonya Turistik Vize ücretinin başvuru sırasında TL üzerinden ödenmiş olması gerekmektedir. Polonya Turistik Vize reddi durumunda ödenen vize ücreti iade edilememektedir.
  • Polonya Schengen vize talebinde bulunan kişinin tam vukuatlı nüfus kaydının resmi olarak hazırlanmış örneği ile kimlik fotokopisi,
  • Polonya Turistik Vize talebinde bulunan kişinin mali durumun ispatlandığı belgeler,
  • SGK işe giriş bildirgesi, SGK hizmet dökümü gibi Polonya Turistik Vize talebi yapacak kişinin çalıştığı kurumla bağlarının olduğunu destekleyecek belgeler,
  • Polonya Turistik Vize talep eden kişinin seyahat masraflarını karşılayan kişi ile maddi durumunu ispatlayan resmi evraklar,
  • Polonya Turistik Vize talep eden kişinin seyahat planının detaylı olarak belirtildiği ve seyahatin Polonya’ya yapıldığını destekleyecek gidiş-dönüş uçak ve otel rezervasyonu,
  • Polonya Turistik Vize seyahatini kapsayan acil tevdi ya da sağlık nedenleri gibi durumlarda masrafların karşılanabileceği seyahat sağlık sigortası 30 000 Euro tutarında olmalıdır.

Polonya özellikle II. Dünya Savaşı tarihi ve kültürel faaliyetler boyutuyla dünyanın her bölgesinden turist alan bir ülkedir. Türkiye’de de karşılıklı turistik faaliyetlerle daha çok tanınan Polonya her sene birçok Türk turisti ağırlamaktadır. Türkiye’nin topraklarında ağırladığı Leh turist sayısı kadar olmasa da hatırı sayılır miktarlarda Türk turist her yıl Polonya‘yı ziyaret etmektedir. Polonya’ya turistik faaliyetler amacı güderek ziyarette bulunmak için alınması gereken vize çeşidi Polonya turistik vizesidir. Bu vizeyi alırken Polonya’ya ulaşım ve Polonya’da konaklamayla alakalı rezervasyonlarınızı başvuru dosyanızda bulunduğundan emin olun.

Polonya Ticari Vize

Polonya vize çeşitleri içinde yer alan Polonya Ticari Vize için Schengen vize uygulamalarında yapılan işlemler için gerekli olan evraklar:

  • Pasaport: 10 yıldan eski olmayan, seyahat sonrasında da 3 ay geçerliliği devam eden, eskimemiş, deforme olmayan ve kullanılabilecek iki boş sayfası bulanan pasaport olması gerekmektedir.
  • Polonya vize başvuru formunda yer alan soruların bayan edilecek olan diğer evraklardaki bilgileri de destekleyecek şekilde cevaplanması gerekmektedir.
  • Biyometrik özellikler sahip 3,5×4,5 cm boyutlarında, arka fonu beyaz olan, kaliteli kağıtlarda basılmış ve son 6 ay içinde çekilmiş, başka pasaport işlemlerinde kullanılmamış 2 adet fotoğraf,
  • Polonya Konsolosluğu’na hitap edilerek yazılmış vize talep dilekçesi,
  • Polonya Ticari Vize başvurusu yapan kişiyi davet eden şirket / kurum/ dernek tarafından resmi olarak hazırlanmış davetiye,
  • Polonya Ticari Vize başvurusu yapan kişiyi davetiye gönderen kişinin kimlik fotokopisi,
  • Polonya Ticari Vize başvurusu yapacak olan kişinin mali durumunu destekleyecek resmi banka hesap cüzdanı, hesap hareketleri (son üç aya ait)
  • Polonya Ticari Vize talebi yapacak kişi evli ise evi olduğunu ispatlayacak Evlenme cüzdanı ile fotokopisi,
  • Polonya Ticari Vize talebinde bulunan kişinin çalıştığı kurum / şirkete ait vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi, faaliyet raporu vb. belgeler,
  • İl defa Schengen vize başvurusu yapan kişilerden istenen Emniyet Müdürlüğü’nden alınmış Protokol yazısı,
  • Polonya Ticari Vize talep eden kişiye ait tam vukuatlı nüfus kaydı ile kimlik fotokopisi,
  • Polonya Ticari Vize müracaatı yapan kişinin seyahat planının detaylı olarak açıklandığı ve İtalya ticari seyahati olacağına dair gidiş-dönüş uçak ve otel rezervasyonları,
  • Zorunlu olarak yapılması gereken 30 000 Euro tutarında seyahat sağlık sigortası Polonya Ticari Vize için gerekli olan evraklardır.

Polonya’daki vergilendirme koşulları ve ucu iş gücü nedeniyle birçok dünya firmasının temsilcilikleri, tesisleri veya müdürlükleri bulunmaktadır. Türkiye’den de bu firmalar aracığıyla Polonya’ya fuar, iş anlaşması veya iş toplantısı maksatlı ziyaretler gerçekleşmektedir. Bu ziyaretlerin gerçekleşmesini sağlayan vize Polonya ticari vizesidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin