Fransa Vize Çeşitleri

1248

Fransa Vize Çeşitleri

Fransa Aile/Akraba Ziyareti

Fransa Vizesi Bayrağı

Fransa vize çeşitleri içinde yer alan Fransa aile / akraba ziyaret için gerekli olan evraklar:

  • Fransız Konsolosluklarınca görevlendirilen Fransız vize merkezlerinden alınan eksiksiz doldurulan başvuru formu,
  • Fransız vize başvurusu yapan kişinin prosedüre uygun pasaportu,
  • Kimlik fotokopisi,
  • 2 tane biometrik fotoğraf,
  • Fransız seyahati amacını belirten dilekçe,
  • Davet eden kişi tarafından belediyece çıkarılmış davetiye ya da teminat ile davet sahibine ait Fransız kimlik fotokopisi, son üç ay içinde alınan maaş belgeleri, vergi beyannamesi ile eve ait tapu yahut kira kontratı,
  • Davet eden kişi ile söz konusu olan akrabalığı gösteren vukuatlı nüfus kaydı örneği,
  • Başvuru yapan öğrenciyse İngilizce olarak hazırlanmış öğrenci belgesi,
  • Fransız vize ücreti ile VFS hizmet ücreti,
  • Fransa aile / akraba ziyaret için başvuru yapan kişinin ya da sponsor olan kişinin finansal durumunu gösteren resmi belge,
  • Fransız seyahati için alınan gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonu örneği,
  • Fransa aile / akraba ziyaret için başvuruda bulunan kişinin çalıştığı bankaya ait resmi olarak hazırlanmış, kaşeli, ıslak imzalı son üç ayına ait hareketleri gösteren evrak,
  • Fransız vize başvurusunda bulunan kişiye ya da sponsor olan kişinin mal varlığının (araç,tapu vb. ) beyan edildiği evrakların fotokopisi,
  • Fransız vizesi için yapılan 30000 Euro değerindeki sağlık sigortası Fransa aile / akraba ziyaret için gerekli olan evraklardır.
  • Türkiye ile Fransa ilişkileri tarih boyu bir şekilde ortaklık teşkil etmiş ve bu ortaklık günümüzde Fransa’da yaşayan Türk kökenli veya mevcut durumda halen Türk vatandaşı olan kişilerin yüksek bir popülasyona ulaşmasıyla devam etmektedir.  İşte bunun bir sonucu olarak Türkiye’den birçok insan Fransa’da ki arkadaşını ya da aile bireyini ziyaret amaçlı planlar yaparak bu vize çeşidine başvurularda bulunur. Burada dikkat edilmesi gereken Fransa’da ki yakınınızın sizinle olan yakınlığını beyan ettiği belgeleri temin etmektir.

Fransa Turistik Vize

Fransa turistik vize başvurusu için gerekli olan evrak listesi:

  • Fransız Konsoloslukları tarafından yetkilendirilmiş Fransız vize merkezlerinden alınan Fransız vize başvuru formu (eksiksiz, doğru bir şekilde doldurulan ıslak imzalı olması gerekmektedir.)
  • Fransız seyahati bitişi sonrasında da 3 ay devam edecek süreye sahip olan pasaport. Pasaportların 10 yılı aşmaması, pasaportta en az boş iki sayfası bulunan hasarsız, yıpranmamış olması ve pasaportun resimli kısmının fotokopisi olmalıdır. Süresi geçmiş ya da sayfaları bitmiş eski pasaportlarında beyan edilmesi gerekmektedir.
  • Hem arka hem ön yüzünü gösteren kimlik fotokopisi,
  • 2 adet biometrik özellikte fotoğraf,
  • Fransız seyahati amacının belirtildiği dilekçe,
  • Fransa Turistik Vize için otel ile uçak rezervasyon bilgilerinin belgesi,
  • Reşit olmayanlar için aile birlikte seyahat edilmeyecekse noter tasdikli izin belgesi,
  • Fransız vize başvurusu yapan kişi öğrenci ise İngilizce olarak hazırlanmış öğrenci belgesi,
  • Fransa vize ücretiyle birlikte VFS hizmet ücretini gösteren evrak,
  • Fransa Turistik Vize başvurusu yapan kişinin ya da finansal olarak sponsor olacak kişiye ait finansal durumunun belgelenmesi,
  • Fransa Turistik Vize esnasında Fransa seyahati boyunca günlük 120 Euro olarak gösterilmiş son üç aya ait kaşeli ve ıslak imzalı olarak hesap hareketlerini gösteren belge,
  • Fransa Turistik Vize başvurusu yapan kişinin seyahat süresince geçerli olan 30000 Euro değerinde Sağlık güvencesini gösteren resmi evraklar eksiksiz olarak hazırlanmalıdır.
  • Sanatı, yemekleri ve ünlü şarap çeşitleriyle Fransa’nın tam bir turistik cazibe merkezi olduğu biliniyor. Bu cazibe Türkiye’den de birçok vatandaşta Fransa’ya turistik ziyaret yapma arzusu oluşturuyor. Siyah, Gri ve Yeşil pasaportlu Türk vatandaşları hariç vize talep eden Fransa’ya yapılacak kısa süreli Turistik ziyaretler için de alınması gereken vize Fransa turistik vizesi olarak göze çarpıyor. Bu vize aynı zamanda Schengen vizesi oluyor.

Fransa Ticari Vize

Fransa ticari vize başvurusu yapacak olan kişinin seyahat içeriğine göre yani iş toplantısı, seminer, konferans vb. amaçlara göre hazırlanması gereken evraklar:

  • Fransız vize başvurusu yapan her kişi için hazırlanması gereken ve eksiksiz olarak doğru bilgilerin yer aldığı Fransız başvuru formu,
  • Fransız vize talebi doğrultusunda verilen vize geçerlilik tarihi seyahat bitimi sonrasında 3 ayı da kapsayacak geçerliliği bulunan, minimum iki boş sayfasına sahip, tahrip olmamış pasaportla, pasaportun resimli sayfasına ait fotokopi; daha önce alınmış ise pasaportların beyan edilmesi gerekmektedir.
  • Kimlik fotokopisinin arkalı, önlü fotokopisi,
  • İki adet biyometrik prosedüre uygun fotoğraf,
  • Fransız seyahatinin amaçlarının açıkça belirtildiği dilekçe,
  • Fransız seyahati süresince ikamet edilecek otel ve gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonu
  • Fransa Ticari Vize için davette bulunan şirketin davetini belirten yazı, davet eden şirket sorumlusuna ait kimlik fotokopisi ve öncesinde yapılan ticari işlemleri gösteren fatura, ya da belge,
  • Fransa seyahati bir fuar ya da konferans daveti amacı ile yapılıyorsa bu davetin resmi belgesi,
  • Fransa vize ücretiyle birlikte VFS hizmet bedelinin beyan edildiği belge,
  • Fransa Ticari Vize başvurusu yapan kişinin yahut finansal sponsorun maddi durumunu gösteren belge,
  • Fransa ticari vize başvurusu yapan kişinin son üç ayını gösteren hesap hareketleri, başvuruyu yapan yada sponsor olan kişinin mal varlığının resmi beyanı ile Fransa vize sağlık sigortası Fransa Ticari Vize başvurusunda teslim edilmesi gereken evraklardır. Ancak Fransız Konsolosluğu bilgilerin desteklenmesi açısından ek evrak isteme hakkına sahiptir. Geri çevrilen başvurularda ödenen ücretler iade edilmemektedir.
  • Türkiye – Fransa arasında esen her türlü soğuk rüzgara rağmen halen dimdik ayakta duran ithalat ve ihracat ilişkilerinin neticesinde Fransa’da anlaşma, fuar ve iş gezisi gibi sebeplerle dolaşım hakkı isteyen Türk iş adamlarının sayısı da gelişen ekonomik ilişkilerle paralel olarak çoğalmakta. Fransa’da iş anlaşması imzalamak, iş toplantısı yapmak ve fuar, seminer gibi faaliyetlere katılabilmek için alınması gereken vize Fransa ticari vizesidir.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin