Finlandiya Vize Çeşitleri

724

Finlandiya Vize Çeşitleri

Finlandiya Aile/Akraba Ziyareti

Finlandiya VizesiFinlandiya Vize Çeşitleri yapılacak seyahatin amacına göre değişiklik göstermektedir. Kısa süreli seyahatler içinde yer alan Finlandiya Aile/Akraba Ziyareti için gerekli olan evraklar:

  • Finlandiya Konsolosluğunca hazırlanmış olan Finlandiya vize başvuru formunun doğru ve eksiksiz olarak doldurulmasına dikkat edilmelidir.
  • Finlandiya Aile/Akraba Ziyareti için Schengen vize başvurusunda kullanılabilecek pasaportun prosedür şartlarını taşıyor olması gerekmektedir.
  • Son üç ay içinde çekilmiş 2 adet biometrik özellikte fotoğraf,
  • Finlandiya Aile/Akraba Ziyareti yapacak kişi ya da kişilerin resmi tam vukuatlı nüfus kaydı örneği ile kimliğin hem arkası hem de önün çekildiği fotokopi,
  • Finlandiya Aile/Akraba Ziyareti yapan kişiye ait finansal durumun belgelendiği 3 aylık aktif maaş bordrosu ile hesap hareketleri ile banka hesabında 3000 TL bakiye olmasının resmi olarak belgelenmesi,
  • Finlandiya Aile/Akraba Ziyareti vize başvurusu yapacak kişinin çalıştığı kurum veya şirket tarafında Finlandiya Konsolosluğu’na hitap edilerek yazılan vize talep dilekçesi,
  • Finlandiya Aile/Akraba Ziyareti yapacak kişinin çalıştığı kuruma bağlı olduğunu gösteren SGK işe giriş bildirgesi ile SGK hizmet dökümü,
  • Finlandiya seyahati yapacak olan kişinin çalıştığı şirket ya da kuruma ait imza sirküleri, resmi gazete, faaliyet raporu vb. belgelerin beyan edildiği resmi evraklar,
  • Finlandiya Aile/Akraba Ziyaretini destekleyecek seyahatin nasıl gerçekleştirileceğini gösteren rezervasyonlar,
  • Finlandiya Aile/Akraba Ziyareti vizesinin ne amaçla yapılacağına dair resmi belgeler,
  • Finlandiya seyahat sigortası poliçesi mutlaka olmalıdır.
  • Finlandiya’da yaşayan aile ve akraba bireylerinin yanına ziyarete gitmek amacıyla yapılacak seyahatler için Finlandiya Cumhuriyeti, Türk vatandaşlarından Finlandiya aile / akraba ziyareti vizesi almalarını talep etmektedir. Finlandiya aile / akraba ziyareti vizesine başvurmak için başvuru sahibinin Finlandiya’da ikamet etmekte olan aile bireyi ya da akrabası tarafından resmi kanallarla Finlandiya’ya davet edilmiş olması gerekmektedir. Burada davet edilmekten kası Finlandiya’da ki yakınınızın sizle olan yakınlığını Finlandiya Devletine kanıtlaması ve sizin Finlandiya’da ki ziyaretiniz boyunca size finansal olarak destek olacağını bildirmesidir. VFS Global vize başvuru merkezlerine teslim ettiğiniz dosyada size Finlandiya’da ki yakınınız tarafından gönderilmiş olan bu belgelerinde yer alması gerekmektedir.

Finlandiya Turistik Vize

Finlandiya vize çeşitleri için yapılacak başvuru Finlandiya Turistik Vize için ise gerekli olan evraklar şöyledir:

  • Finlandiya Turistik Vize için kullanılacak Finlandiya vize başvuru formu,
  • Finlandiya Turistik Vize için gerekli özellikler sahip pasaport,
  • 2 adet biometrik özellikteki fotoğraf ( En fazla üç ay içinde çekilmiş fotoğraflardan biri başvuru formunun sağ üst köşesi için diğeri de dosyaya koyulmak üzere )
  • Arkalı ve önlü çekilmiş kimlik fotokopisi ile tam vukuatlı nüfus kaydı örneği,
  • Finlandiya Turistik Vize yapacak kişinin finansal durumunun ispat edileceği resmi evraklar( Son 3 aya ait banka hesap hareketleri ile banka hesap özeti ve bakiyesinde mutlaka 3000 TL bakiye olduğunu gösteren resmi evrak vb.)
  • Finlandiya Turistik Vize başvurusu yapacak kişinin Finlandiya Konsolosluğu’na hitaben yazılmış vize talep dilekçesi ( işveren tarafından antetli kağıtlarda hazırlanmış olması gerekmektedir.)
  • Finlandiya Turistik Vize başvurusunda bulunan kişinin çalıştığı kurumla olan bağının desteklendiği belgeler (vergi levhası, faaliyet raporu, şirket imza sirküleri ile resmi gazete örneği vb.)
  • Finlandiya Turistik Vize başvurusu yapacak kişinin çalıştığını ispatlayan SGK işe giriş bildirgesi ile SGK hizmet dökümü ( SGK’den resmi olarak alınmalı)
  • Finlandiya Turistik seyahatin amacının ve Finlandiya seyahati olduğunu kanıtlayan bilgilerin beyanı,
  • Finlandiya Turistik Vize seyahat süresinin kapsayacak 30 000 Euro’luk seyahat sağlık sigorta poliçesi hazırlanan Finlandiya vize işlemleri dosyasında mutlaka olması gerekmektedir.
  • Finlandiya özellikle doğal güzellikleriyle ve kış turizmiyle turistlerin dikkatini celp eden bir ülke olarak dikkat çeker. Türkiye’de de değişen turizm trendleri gereği İskandinav ülkelerine yapılan kış turizmi faaliyetlerinin popülerleşmesi sonucu Finlandiya Turistik Vizesine Türkiye Cumhuriyeti’nden yapılan başvuruların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Bu vizeye başvururken önemli olan Finlandiya’ya ulaşımınız ve Finlandiya topraklarındaki konaklamanıza dair rezervasyonları Finlandiya Konsolosluğu / Büyükelçiliğine sunmak olacaktır.

Finlandiya Ticari Vize

Finlandiya vize çeşitleri içinde yer alan Finlandiya Ticari Vize başvurusu yapan kişilerin proje, seminer, toplantı vb. durumlar için yapılmaktadır. Finlandiya Ticari Vize başvuruları ortalama 15 iş günü içinde tamamlanmaktadır. Ancak Finlandiya Konsolosluğu’nun yoğunluğuna bağlı olarak uzayabilmektedir. Finlandiya Ticari Vize başvuruları tarihi önceliği baz alınarak işlem yapılmaktadır. Finlandiya ticari vize başvuruları için gerekli olan evraklar:

  • Finlandiya Ticari Vize başvuru formu,
  • Finlandiya Ticari Vize başvurusu yapacak kişiye ait Schengen vizesi yönetmeliğine uygun pasaport,
  • Schengen vize yönetmeliğine uygun 2 adet biometrik fotoğraf,
  • Tam vukuatlı nüfus kaydı örneği ile nüfus cüzdanının arkalı önlü fotokopisi,
  • Finlandiya Ticari Vize yapacak kişiyle ilgili maddi durumunun ispatlanmasına yönelik resmi belgeler,
  • Finlandiya Ticari Vize başvurusu yapan kişinin Finlandiya Konsolosluğu’na hitap edilerek yazılan Finlandiya Ticari Vize talep dilekçesi,
  • Finlandiya Ticari Vize başvurusu yapan kişinin çalıştığı kuruma bağlı olduğunu gösteren ispalyacı belgeler,
  • Finlandiya Ticari Vize başvurusu yapanın hala çalıştığını gösteren belgeler,
  • Finlandiya Ticari Vize için seyahat amacının ve Finlandiya seyahati yapılacağını destekleyen belgeler,
  • Finlandiya Ticari Vize başvurusu yapacak olan herkesin 30 000 Euro’luk seyahatin tamamını kapsayacak şekilde hazırlanmış seyahat sağlık sigorta poliçesi,

Finlandiya’da yer alan şirket ya da kurumun şirkete ait antetli kağıtlarında düzenlenmiş ticari vize davet mektubu Finlandiya Ticari Vize başvurusu yapacak olan herkesin bu belgeleri dosya şeklinde sunması zorunludur.

Finlandiya’da bulunan Türk işletmeciler ve iş adamlarının yanında faaliyet göstermekte olan büyük ve çok uluslu sermayelerle kurulmuş birçok firma bulunmaktadır. Bu firmalarla iş görüşmeleri, iş anlaşmaları, seminer ve fuar gibi faaliyetler yürütmek için Türkiye’den Finlandiya’ya bazı seyahatler gerçekleşmektedir. Bu seyahatler için gereken vize türü ise Finlandiya Ticari Vizesidir.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin