Dubai Vize Çeşitleri

795

Dubai Vize Çeşitleri

Dubai Aile/Akraba Ziyareti

Dubai VizesiDubai Vize Çeşitleri içinde yer alan Dubai Aile/Akraba Ziyareti için gerekli şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Dubai Aile/Akraba Ziyareti için yapılacak olan başvurularda Dubai’de bulunan aile ya da akrabalık derecesinin destekleneceği belgelerle başvuru yapılması gerekmektedir. Bordo pasaport sahibi olan T.C. vatandaşları Dubai’de bulunan aile ya da akraba tarafından akrabalık bilgilerinin yer aldığı belgelerle birlikte hazırlatılmış olan davetiye ile Dubai Aile/Akraba Ziyareti vize başvurusunun gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Yeşil, gri, kırmızı ve siyah pasaportu olan T.C. vatandaşları davetiye ya da başka bir evrak beyan etmeden kısa yapılacak seyahatler olması koşulu ile hiçbir işleme tabi tutulmamaktadır. Yalnızca geçerli bir pasaport ile Dubai sınırlarından geçebilme hakkı verilmektedir.

Dubai Aile/Akraba Ziyareti için gerekli olan evraklar şunlardır:

  • Birleşik Arap Emirlikleri seyahati gerçekleştirmek isteyen T.C. vatandaşlarının 10 yıldan eski olmayan, seyahat bitimi itibari ile 3 ay geçerliliği devam eden, Dubai vize işlemlerinin yapılabileceği 20 boş sayfası bulunan pasaportun beyan edilmesi gerekmektedir.
  • Dubai vize başvuru formunun eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmuş olması gerekmektedir
  • Dubai Konsolosluğu / Büyükelçiliği’ne hitap edilerek yazılmış vize talep dilekçesi,
  • Biometrik özellikte iki adet fotoğraf,
  • Dubai Aile/Akraba Ziyareti için Dubai’den yollanmış davetiye,
  • Zorunlu olarak tüm seyahat tarihlerini kapsayan seyahat sağlık sigorta poliçesi,
  • Dubai Aile/Akraba Ziyareti yapacak olan kişi ile ilgili mesleki ve mali durum bilgileri beyan edilmesi gereken evraklardır.

Türkiye ve Dubai arasında kurulmuş olan ticari ilişkiler ve Dubai’de büyük ölçüde yabancı işçilerin çalışması nedeniyle Türk vatandaşı ve Dubai’de görev yapan kişilerde belli sayılara ulaşmış durumda. Dubai’de iş ve diğer sebeplerle ikamet halinde olan Türk vatandaşlarının halen Türkiye’de bulunan akraba ve aile bireylerinin Dubai’deki yakınlarını ziyaret amacıyla ihtiyaç duydukları vize Dubai aile / akraba ziyareti vizesi olarak belirlenmiş durumda. Dubai aile / akraba ziyareti vizesi için Dubai’de ikamet halinde bulunan Türk vatandaşının, Türkiye’deki vize başvuru sahiplerine davetiye niteliğinde evrakları vize başvurusundan önce ulaştırması gerekmekte.

Dubai Turistik Vize

Dubai vize çeşitleri içinde yer alan Dubai Turistik vize için Dubai Konsolosluğu / Büyükelçiliği tarafından belirlenen prosedür şartlarının yerine getirilmesi ile alınabilmektedir. Dubai seyahati gerçekleştirmeyi düşünen bordo pasaportlu T.C. vatandaşları Dubai vize başvurularını Dubai Konsolosluğu / Büyükelçiliği’ne şahsen yapabilmektedirler. Ayrıca Dubai vize işlemlerini yürütmekle yetkilendirilmiş acenteler ile vize başvuru merkezleri aracılığında da Dubai vize başvurusu yapılabilmektedir.

Yapılacak olan Dubai seyahatinin içeriği ve ne kadar süre kalınacağı belirlendikten sonra uzun ve kısa seyahatler kategorilerine göre işlemlerin yapılması gerekmektedir. Kısa yapılacak olan seyahatler için verilen konaklama süresi vizenin onaylanma tarihi itibari ile 30 gündür. Ancak Dubai seyahatinin 28. gününde seyahatin tamamlanması önerilmektedir. Dubai Turistik Vize için süre uzatma söz konusu olmadığından süre aşımının olması durumunda para cezası uygulanmaktadır. Dubai Turistik Vize için gerekli olan evraklar şunlardır:

  • Beyan edilmesi gereken pasaportun 10 yaşından büyük olmaması, seyahat dönüşünde de geçerliliğinin 6 ay devam etmesi, deforme olmaması ve Dubai turistik vize işlemelerinin yapılabileceği 2 boş sayfasının olmasına dikkat edilmelidir.
  • Arkalı önlü kimlik fotokopisi,
  • Biometrik özellikte fotoğraf,
  • Evli olanların bayanların evlilik cüzdanı,
  • Dubai’ye yapılacak gidiş / dönüş uçak bileti ile otel rezervasyonları,
  • Dubai Konsolosluğu / Büyükelçiliği’ne hitaben oluşturulmuş Dubai vize talep dilekçesi,
  • Dubai vize başvuru formu,
  • Seyahat sağlık sigorta poliçesi beyan edilmesi gereken evraklar arasındadır.

Dubai dünyaca ünlü lüks otelleri ve eğlence merkezleriyle dünyanın her yerinden olduğu gibi Türkiye’den de birçok turistin yurt dışı seyahatlerinde tercih ettiği bir destinasyon. Türkiye Umuma mahsus pasaportları ile Dubai’ye turistik ziyaret gerçekleştirmek isteyen kişilerin ihtiyaç duydukları vize türü Dubai turistik vizesidir. Dubai turistik vizesi için (BAE) Dubai Konsolosluğu / Büyükelçiliği tarafından Dubai’ye yapılacak ulaşımın ve Dubai’deki konaklamanın rezervasyonları talep edilmekte.

Dubai Ticari Vize

Dubai vize çeşitleri içinde yer alan Dubai Ticari Vize için gerekli olan evrakların başvuru sırasında tam ve doğru düzenlenmiş olması oldukça önemlidir. Dubai Ticari Vize için tek ya da çok girişli vize kategorileri uygulanmaktadır. Dubai Ticari Vize ile Dubai’de konaklama süresi olarak 30 gün olarak belirtilse de 28. Günde Dubai sınırlarından çıkış yapılması gerekmektedir. Çok girişli Dubai vizesi alanların da 28 günü aşmama koşulu bulunmaktadır. Dubai Ticari Vize için gerekli olan evraklar şunlardır:

  • Geçerliliği bulunan pasaport,
  • C. kimlik fotokopisi arkalı önlü olarak,
  • Biometrik özellikte vesikalık fotoğraf,
  • Dubai Ticari seyahati gerçekleştirilecek olan kişilerin gidiş / dönüş uçak bileti ile otel rezervasyonları,
  • Dubai Ticari Vize başvurusu yapacak olan kişi bayan ve evli ise eşle ilgili bilgiler,
  • Dubai Konsolosluğu / Büyükelçiliği’ne hitap edilerek oluşturulmuş vize talep dilekçesi,
  • Dubai ticari vize başvuru formu Arapça veya İngilizce olarak doldurulmuş olmalıdır.
  • Dubai ticari vize başvurusu yapan kişi ile ilgili mesleki bilgiler,
  • Dubai ticari vize başvurusu yapan kişiye Dubai’deki firma / şirket / kurum tarafından yollanmış davetiye,
  • Dubai ticari vize başvurusu yapan kişinin çalıştığı şirket / firma ile ilgili bilgiler,
  • Dubai ticari vize başvurusu yapan kişinin mali durumunu belirten belgeler,
  • Seyahat sağlık sigorta poliçesi olması gereken evraklardır.

Türkiye ve Dubai arasında birçok sektör ve kalemde yapılan ticari anlaşmalar ve sürekli devam eden yatırım, ithalat ve ihracat faaliyetleri nedeniyle Türkiye’den sık sık iş seyahati amaçlı ziyaretler Dubai istikametine doğru gerçekleşmektedir. Dubai’de iş anlaşması imzalama, iş toplantısına ve fuarlara katılma gibi haklara sahip olmak için gereken vize Dubai ticari vizesi olarak belirlenmiş durumda.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin