Danimarka Vize Çeşitleri

583

Danimarka Vize Çeşitleri

Danimarka Vize Çeşitleri içinde yer alan Danimarka Aile/Akraba Ziyareti için olması gereken evraklar şöyledir:

  • Danimarka Vize Bayrağı

    Pasaport: Seyahat edilecek tarihin bitiminden sonra da 3 ay geçerliliği olan, vize işlemleri yapılabilecek iki boş sayfası olan, eskimemiş, deforme olmayan ve 10 yılı aşmayacak pasaport olması gerekmektedir.

  • Danimarka vize başvuru formu: Büyük harflerle İngilizce ya da Danca olarak tam ve doğru bilgilerle doldurulmuş Danimarka vize başvuru formu ıslak imzalı olarak doldurulmuş olmalıdır.
  • İki adet biyometrik fotoğraf: Arka fonu beyaz olan, son 3 ay içinde çekilen 3,5×4,5 boyutlarında biri başvuru formunun sağ üst köşesinde diğeri de dosyaya koyulmak üzere biyometrik iki tane fotoğraf olmak zorundadır.
  • Danimarka Aile/Arkadaş ziyareti vize davetiyesi: Danimarka’dan davette bulunan kişinin resmi olarak her türlü kimlik bilgisi, adres ve iletişim bilgisinin yer aldığı resmi olarak hazırlanmış davetiye de olunması gerekmektedir.
  • Tam vukuatlı nüfus kaydı örneği: Danimarka seyahat edecek olan kişiye ait tam vukuatlı nüfus kaydı örneği ile kimlik fotokopisi dosya da Danimarka Aile/Akraba Ziyareti vize işlemleri için gerekli olan bir belgedir.
  • Finansal Durumu Gösteren Resmi Belge: Danimarka seyahati yapacak olan kişiyle ilgili resmi olarak hazırlanmış son 3 ayını gösteren aktif banka hesap cüzdanı ile hesap hareketleri banka tarafından resmi olarak alınmalıdır.
  • Mesleki durumunun beyan edildiği belgeler: Seyahat edenlerin çalıştıkları yerden aldıkların SGK işe giriş bildirgesi ile SGK hizmet dökümü Danimarka Aile/Akraba Ziyareti vizesi için hazırlanan dosyada olması gerekmektedir.

Danimarka’da yaşayan Türk asıllı Danimarkalılar ve halen Türk vatandaşı olan Danimarka ikamet sahibi kişilerin Türkiye’de bulunan akraba, tanıdık ve aile bireylerinin her sene Danimarka kapısını Aile ve akraba ziyaretleri için çaldığını biliyoruz. Bu durumdaki insanların Danimarka tarafından ülkeye girişte tabi tutulduğu vize uygulaması da Danimarka Aile/Akraba ziyareti vizesi olarak adlandırılmış olan vizedir. Bu vizeye sahip olabilmek için Danimarka’da bulunan yakınınızla olan yakınlığınızı kanıtlayan ve Danimarka’da ki yakınınızın sizi ülkeye davet ettiğine dair evrakları Danimarka Konsolosluk / Büyükelçiliğine sunmak gerekmektedir.

Danimarka Turistik Vize

Danimarka vize çeşitlerinden olan Danimarka Turistik Vize için gerekli olan evraklar:

  • Danimarka Schengen vizesi prosedürüne uygun pasaport,
  • Danimarka Schengen yönetmeliğine uygun olarak doldurulmuş Danimarka Schengen vize başvuru formu,
  • Schengen yönetmeliğine uygun olarak son üç ay içinde çekilmiş biometrik fotoğraf,
  • Danimarka seyahati yapacak kişi ya da kişilerin tam vukuatlı nüfus kaydı örneği ile önlü arkalı çekilmiş kimlik fotokopisi,
  • Danimarka Turistik Vize işlemleri için başvuru yapacak kişi ile ilgili son 4 ayının belgelendiği finansal durumu gösteren resmi evraklar,
  • Danimarka Turistik seyahati yapacak olan kişinin çalıştığı yere bağlı olduğunu gösteren belgeler:
    • Şirket faaliyet belgesi
    • Şirkete ait vergi levhası
    • Şirketin Ticaret sicil gazetesi fotokopisi,
    • Şirketin imza sirkülerinin fotokopisi,

Ancak seyahat eden kişi şirket sahibi ise bu evrakların yanında ticaret odası tescil nüshası ile yetki belgesi de olmak zorundadır.

  • Seyahat edecek kişiyle ilgili çalıştığı yerde başladığına dair SGK işe giriş bildirgesi ile SGK hizmet dökümü,
  • Danimarka turistik seyahati destekleyecek olan gidiş dönüş uçak ve otel rezervasyonunu teyit eden evrakların sunulması oldukça önemlidir.
  • Danimarka seyahat amacı ve vize türü ne olursa olsun Danimarka’ya giriş yapmak isteyen her T.C. vatandaşından oluşabilecek acile sağlık sorunları için 30 000 Euro değerinde seyahat sağlık sigortasının poliçesi de Danimarka Turistik Vize işlemlerinde olması gereken evraklar arasındadır.

Danimarka’ya yapılacak olan turistik faaliyetler amacı güden ziyaretler için alınması gereken doğru vize Danimarka Turistik Vizesidir. Danimarka turistik vizesi Schengen bölgesi ülkesinden alındığı için diğer Schengen bölgesi üye ülkelerine de seyahat hakkı tanır. Danimarka Turistik vizesi başvurusunda en önemli detay ulaşım ve konaklama rezervasyonlarınızın belgelerle kanıtlanarak Danimarka Konsolosluğu / Büyükelçiliğine sunulmasıdır.

Danimarka Ticari Vize

Danimarka vize türleri içinde Danimarka Ticari Vize için gerekli olan belge ve evraklar:

  • Danimarka Ticari Vize işlemleri için geçerliliği olan, yıpranmamış kullanılabilecek son 10 yılı geçmeyen ve vize işlemlerinin yapılabileceği kadar boş sayfası olan pasaport,
  • Danimarka Ticari Vize başvuru formunun İngilizce veya Danca olarak büyük harflerle doldurulmuş, ıslak imzalı olması gerekmektedir.
  • Danimarka Ticari Vize işlemleri için Schengen vize işlemleri prosedürüne göre 3,5×4,5 boyutlardaki iki adet renkli fotoğraf,
  • Seyahat eden kişi ya da kişilere ait tam vukuatlı nüfus kaydının remi olarak belgesi ile nüfuz cüzdanının arkalı ve önlü fotokopisi,
  • Danimarka Ticari Vize seyahat amacının belirtildiği detaylı talep dilekçesi,
  • Danimarka Ticari Vize için davet eden şirket tarafından prosedüre uygun Danimarka Ticari Vize davetiyesi,
  • Danimarka Ticari Vize için başvuru yapan kişiyle ilgili finansal durumun gösterildiği resmi evrak,
  • Danimarka Ticari Vize başvurusu yapan kişiyle ilgili meslek durumunun beyan edildiği SGK giriş bildirgesi ile SGK hizmet dökümü,
  • Danimarka Ticari Vize başvurusu sırasında seyahat planını destekleyecek gidiş – dönüş uçak ile otel rezervasyonları ya da seyahat özel araçla yapılacaksa araca ait ruhsat, seyahat tarihlerini kapsayan yeşil sigorta ile birlikte uluslar ehliyetin orjinali,
  • 30 000 Euro değerinde yapılması gereken seyahat sigorta poliçesinin aslı Danimarka Ticari Vize işlemleri sırasında hazırlanması gereken evraklardır.

Danimarka’nın istikrarlı ve büyüyen ekonomisi dünyada birçok çok uluslu firmanın Danimarka’da genel müdürlükler bulundurmasına vesile olmaktadır. İş dünyasından böyle bir ilgiyle karşılanan Danimarka ülkesinde irili ufaklı birçok Türk sermayeli iş de bulunmaktadır. Özellikle bu Türk sermayeli işler ve yine diğer çok uluslu firmaların Türkiye’deki firma ve çalışanlarla yaptıkları ortaklıklar sayesinde her sene Danimarka’ya iş seyahati dolayısıyla binlerce ziyaret gerçekleşmektedir. Türkiye’den yapılacak bu iş ziyaretleri için alınması gereken vize Danimarka ticari vizesidir.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin