Avusturya Vize Çeşitleri

951

Avusturya Vize Çeşitleri

Avusturya Aile/Akraba Ziyareti

Avusturya vize çeşitleri için Avusturya Aile/Akraba Ziyareti yapacak olan kişilerin hazırlamaları gereken evraklar:

  • Avusturya Vize Bayrağı

    Avusturya Schengen vizesi başvurusu sırasında kullanılacak pasaportun prosedüre uygun olması: 10 yılı aşmamış, yıpranmamış, minimum boş 2 sayfası olan ve seyahat sonrasında da geçerliliğini 3 ay daha devem ettirecek pasaport olması gerekmektedir. Daha önce de alınmış pasaport ya da vizeler var ise bunların da beyan edilmesi gerekmektedir.

  • Avusturya Aile/Akraba Ziyareti vize başvurusu için tüm evraklarda geçen bilgilerle örtüşen ıslak imzalı başvuru formu,(18 yaşından küçük kişilerin muvafakatname getirmesi zorunlu iken 14 yaş altı çocuklar için vize başvurusu gerekmemektedir.
  • Tam vukuatlı nüfus kaydı örneği kaşeli ve ıslak imzalı olarak, arkalı önlü nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Avusturya Aile/Akraba Ziyareti vizesi için başvuru yapan kişinin mesleğine göre Vize talep dilekçesi,
  • Avusturya Aile / Akraba ziyareti vizesi için vize ücreti,
  • Başvuru yapacak kişinin finansal durumunun resmi olarak belgelendirilmesi,
  • Başvuru yapacak kişinin çalıştığı yerdeki pozisyonu gösteren belgeler ile mesleki evraklar,
  • Avusturya Aile/Akraba Ziyareti için yapılan planlamanın gösterildiği belgeler: Avusturya seyahatinin ne tür bir ulaşımla sağlanacağına dair tren, uçak ya da otobüs rezervasyon bilgileri ile konaklama için otel rezervasyonudur. Eğer Avusturya Aile / Akraba ziyareti özel araç ile yapılacaksa ruhsat fotokopisi ile Avusturya seyahatini tamamen kapsayan yeşil sigorta ile uluslar arası orijinal ehliyet ile seyahat güzergahının İngilizce veya almanca olarak beyan edilmesi,
  • Avusturya seyahatini kapsayacak 30 000€ değerinde seyahat ve kaza sigortasının düzenlendiği belgeler Avusturya Aile / Akraba ziyaretinde hazırlanması gereken dosya içinde bulunması gerekmektedir.
  • Avusturya’da yaşayan Türk nüfusu Avrupa’daki en yoğun Türk nüfuslarından biridir. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından Avusturya’da aile bireyi veya akrabası bulunan kişi sayısı bir hayli fazladır. Bu kişilerin Avusturya’ya tanıdıkları ziyaret amacıyla gitmesi için gereken vize de Avusturya Aile/Akraba Ziyareti vizesidir.

Avusturya Vize Çeşitleri;

Avusturya Turistik Vize

Avusturya Vize Çeşitlerine göre değişiklik göstermektedir. Avusturya Turistik vize için hazırlanacak dosyada bulunması gereken evraklar:

  • Avusturya Turistik Vize sahip olunması gereken pasaportun en fazla 10 yıllık olmasına, deforme olmamasına, kullanılabilecek minimum 2 sayfasının bulunmasına ve seyahat bitiminde de geçerlik süresinin minimum 3 ay olmasına dikkat edilmelidir.
  • Avusturya Turistik vize için başvuru formu da dosya içinde yer almalıdır.
  • Prosedüre uygun iki adet fonu beyaz olan, 3.5×4,5 cm ölçülerinde biyometrik fotoğraflardan biri evrak için diğeri de dosyaya koymak için olmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt belgesi ile kimlik fotokopisi,
  • Avusturya vizesi başvurusunda bulanan kişinin mesleğine göre hazırlanacak olan vize talep dilekçesi,
  • Avusturya Turistik Vize almak isteyen kişinin son 3 ayını gösteren banka hesap hareketlerinin kaşeli, ıslak imzalı belge ve bankanın imza sirküleri ile resmi gazete fotokopisi de eklenmelidir. Ayrıca banka da son üç ay aktif olan Euro ya da USD karşılığı olan teminatta olmalıdır.
  • Avusturya Turistik Vize için başvuruda bulunan kişinin mesleki durumunun resmi olarak belgelendirilmesi (SGK bildirgesi ile hizmet dökümü, iş yerinden alınan izin belgesi ile maaş bordrosu)

Avusturya Turistik Vize

Avusturya Vize Çeşitlerine göre değişiklik göstermektedir. Avusturya Vize Çeşitlerinden biri olan, Avusturya Turistik vize için hazırlanacak dosyada bulunması gereken evraklar:

  • Avusturya Turistik Vize sahip olunması gereken pasaportun en fazla 10 yıllık olmasına, deforme olmamasına, kullanılabilecek minimum 2 sayfasının bulunmasına ve seyahat bitiminde de geçerlik süresinin minimum 3 ay olmasına dikkat edilmelidir.
  • Avusturya Turistik vize için başvuru formu da dosya içinde yer almalıdır.
  • Prosedüre uygun iki adet fonu beyaz olan, 3.5×4,5 cm ölçülerinde biometrik fotoğraflardan biri evrak için diğeri de dosyaya koymak için olmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt belgesi ile kimlik fotokopisi,
  • Avusturya vizesi başvurusunda bulanan kişinin mesleğine göre hazırlanacak olan vize talep dilekçesi,
  • Avusturya Turistik Vize almak isteyen kişinin son 3 ayını gösteren banka hesap hareketlerinin kaşeli, ıslak imzalı belge ve bankanın imza sirküleri ile resmi gazete fotokopisi de eklenmelidir. Ayrıca banka da son üç ay aktif olan Euro ya da USD karşılığı olan teminatta olmalıdır.
  • Avusturya Turistik Vize için başvuruda bulunan kişinin mesleki durumunun resmi olarak belgelendirilmesi (SGK bildirgesi ile hizmet dökümü, iş yerinden alınan izin belgesi ile maaş bordrosu)
  • Avusturya Turistik Vize için hazırlanan dosyada seyahat planının detaylı bilgisi (gidiş-dönüş uçak bileti ve otel rezervasyonu vb.)
  • Tüm seyahati kapsayan 30 000 Euro değerinde seyahat sağlık sigortası dosya içinde mutlaka olmalıdır.
  • Avusturya, Dünya’nın her yerinden turist akınına uğrayan bir ülke olarak Türkiye’den de sürekli bir turistik faaliyet ile ülkesine gelen Türk vatandaşlarını ağırlamaktadır. Avusturya’ya turistik geziler, turlar veya bireysel seyahatlerle turistik amaçlarla gitmek isteyenlerin Türkiye’deki Avusturya dış temsilciklerinden alması gereken vize Avusturya Turistik Vizesidir. Bu vizeyi almak için otel ve uçak rezervasyonları gibi barınma ve ülkeye ulaşımla alakalı evrakların süreci yavaşlatmamak için dosyada bulunması gerekir.

Avusturya Ticari Vize

  • Avusturya Vize Çeşitlerinden biri olan, Avusturya Ticari Schengen vize için geçerli kabul edilecek pasaport: Son 10 yıldan eski olmayan, deforme olmamış, kullanılabilecek 2 boş sayfası bulunan ve seyahat sonrasında da hala devam edecek geçerlilik süresinin 3 ay olması oldukça önemlidir.
  • Avusturya Ticari Vize başvuru formunun başvuru yapan kişinin doğru bilgilerini eksiksiz bir şekilde doldurularak ıslak imzalı olmasına,
  • Avusturya Ticari Vize için kullanılabilecek arka fonu beyaz olan, baş ile çene arasının 36 mm olduğu yüz, alın ve boyunun net görüldüğü 3,5×4,5 cm ölçülerinde biyometrik fotoğraf,
  • Kimlik fotokopisi,
  • Avusturya Ticari Vize için Avusturya seyahatinin iş toplantısı, seminer, fuar vb. amaçların belirtildiği davet eden kurum ya da kuruluş tarafından antetli kağıda yazılmış davetiye,
  • Avusturya Ticari Vize başvurusu yapan kişi tarafından Avusturya Konsolosluğuna hitap eden dilekçe,
  • Avusturya Ticari Vize başvurusu yapacak kişinin Avusturya seyahatinin ticari olduğunu kanıtlayan belgeler,
  • Avusturya Ticari Vize için başvuru yapan kişiye ait olan son üç ayı aktif olan hesap hareketlerinin , banka hesap dökümünün ve hesap cüzdanın kaşeli, ıslak imzalı ve bankaya ait imza sirküleri ile resmi gazete ile birlikte beyan edilmelidir.
  • Avusturya Ticari Vize masraflarının karşılanacağını gösteren resmi evrak,
  • Başvuru yapan kişinin meslek durumun beyan edildiği evraklar,
  • Avusturya Ticari Vize tüm seyahati kapsayan 30 000 Euro değerinde sağlık sigortası dosya içinde eksiksiz bir şekilde olmalıdır.
  • Avusturya ile Türkiye arasındaki ithalat – ihracat ve ortak sermayeli yatırımlar gibi ticari işler iki ülke arasındaki ekonomik bağları güçlendirmekte ve bu nedenle doğan Avusturya ticari vize taleplerini arttırmaktadır. Avusturya topraklarında iş akitleri imzalamak, fuarlara katılmak veya iş toplantılarına katılmak amacıyla Türkiye’den gitmeden alınması gereken vize Avusturya ticari vizesidir. Bu vize sahibine herhangi bir çalışma izni belgesi şeklinde bir ayrıcalık tanımaz. Ayrıca Avusturya dış temsilciliği evrakları tekrar isteme veya yeni evrak talebinde bulunma hakkını saklı tutar. Bu vize için bulunması gereken en önemli evrak ise Avusturya’da ticari faaliyet yapabileceğinize dair şirketsel dokümanlardır.

Avusturya Konsolosluğu bu evraklar dışında ek evrak isteme hakkına da sahiptir.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin